středa 13. června 2018

Včelí jed na boreliózu , bvt terapia (bee venom therapy) základní popis léčby


Vceli jed sa pouziva na vela chorob vratane boreliozy.
Proces bvt zahrna vpichy 3x tyzdenne, pricom sa musi detoxikovat pomocou kupelov s epsonovou solou a ptitim jablcneho octu a vela vody. Tato terapia trva 2 az 3 roky, ti co prestali po jednom roku na par mesiacov a pokusali sa vratit k tejto terapii, dostali alergicku reakciu a museli ist na desenzivitaciu aby mohli pokracovat bvt. Male prestavky na par tyzdnov nevyvolali tento efekt ale 3 az 6 mesiacov ano, preto ked sa clovek raz da na tuto terapiu, nesmie mat dlhe prestavky, aby telo nezacalo odmietat jed.


Prvych 3 az 5 mesiacov moze byt velmi narocnych a clovek musi ocakavat prudke herxove reakcie. Ludia mavaju vedlajsie ucinky ako efekt zomierajucich bakterii a vyplavujucich sa toxinov. Toto sa nazyva herx. Herx nastava vtedy ked umierajuce bakterie vyplavuju endotoxiny do krvy rychlejsie ako telo dokaze tieto toxiny odburavat. Takto sa v tele vytvara zapalovy efekt. Herx je preto ponaty ako evidencia eliminacie persistentnych bakterii.
Najcastejsie symptomy herxovania su zvysena unava, bolesti klbov a svalov, ekzem na kozi, photosensitivita, parestesia, naruseny spanok, tocenie hlavy, krce svalov, nocne potenie, hypertenzia, bolesti hlavy, zdurene uzliny. Takisto moze nastat kovova chut v ustach, zimnica akekolvek problemy s travenim, znizena teplota, tachycardia, nepravidelny pulz, bolesti kosti, bolesti hrdla, tinnitus, mentalne vypatie, narusenie rovnovahy, napuchnute hrdlo a zapal spojiviek.
Odporucania:
  • Minimalizacia toxinov, vratane chemikalii zo vzuchu, jedal obsahujich umele pridavky a chemikalie, pit kvalitnu vodu
  • Maximalizacia kvality jedla vody a vzduchu
  • Vyhybajte sa stresu
  • Odpocivat aj pocas dna, hlavne ak niekto v noci trpi nespavostou
  • Mat na pamati to, ze symptomy su velmi neprijemne ale nie su zivot ohrozujuce a po case sa vytratia
Kazdy kto zacne s bvt musi mat pripraveny Epi-pen pred zacatim bvt a nacvicit si jeho pouzitie v pripade potreby. Taktiez je odporucane mat pripraveny tekuty Benadryl bez alkoholu.
Upozornenie: pri bvt sa nesmu pouzivat ziadne beta blokatory. Treba si vygooglit ktore lieky ich obsajuju. Beta blokator by zablokoval tie iste receptory ktore su vyuzivane pri bvt. Takze keby clovek nahle dostal alergicku reakciu na jed, tak epi-pen by nemal ucinok.
Pred zacatim bvt by si kazdy mal zadovazit krem proti svrbeniu a natriet ho na vpichy najskor 30 minut po vpichu. Moze to byt hocijaky krem bez alkoholu alebo Benadryl. Toto bude potrebne absolovat prve tyzdne kym sa histaminovy proces v tele ukludni. Svrbenie bude velmi intenzivne ale po case uz ovela menej.
Dopolnky:
  • Vitamin C 3000 mg denne s postupnym uvolnovanim. Je velmi dolezite udrziavat prijem vitaminu c pri bvt kazdy den aj pri dnoch bez vpichov. Ak niekto nezvlada brat tuto davku tak sa na to musi postupne vypracovat.
  • Magnesium 300 mg denne
  • Multi bio align vitamin, to je vlastne mix enzymov mineralov a vitaminov, nieco take ako beru sportovci
  • Kvalitne probiotika


Ako detoxikovat pri herxovej reakcii:
  • 2 cajove lyzicky jablcneho octu do pohara vody a vypit. Na chut sa moze pridat organicky med, jablcny ocot pomaha udrzat zasadite prostredie v tele. Ak sa clovek citi velmi toxicky tak moze vypit aj 4 pohare denne. Kedze je to dost neprijemne nepit to nasilu a nepredavkovat sa. Nasledovat tuto kuru par dni a potom si dat prestavku na par dni.
  • Uzivat alka seltzer gold (antacid) 6 tabliet v pohari vody 1 az 3 krat tyzdenne.
Prisposobit detoxikaciu samemu sebe, davat si prestavky a pit len cistu vodu alebo vodu s citronom a davat si detoxikacne kupele.
Vzdy nacuvat svojmu telu a nepretazovat sa. Toto je pomaly proces a nie preteky.


Detoxikacne kupele:
Velka flasa peroxidu s epsonovou solou vyliat do vody vo vani. Sediet vo vani aspon 10 minut. Ak niekto neznasa kupele tak moze ako alternativu vyuzivat saunu.
Pamatajte ze vsetko co vas lieci vam bude zo zaciatku vyvolavat vsetky symptomy choroby. Vratane ebstain bar virusu a herpesoveho virusu.
Prve dva mesiace budu strasne ale potom si zacnete uzivat zlepsenie kvality vasho zivota.
Je nevyhnutne zacinat pomaly a nacuvat svojmu telu, je odporucane nedavat viac ako 30 az 40 vpichov za tyzden po postupnom navyseni na tuto davku. Telo potrebuje cas na vyplavenie toxinov takze treba byt trpezlivy aby sme si neublizili. Ak sa bude davka vpichov navysovat prilis rychlo moze si clovek znicit oblicky a pecen (Borelia rada osidluje oblicky a vcely jed sa vyplavuje prave cez ne takze treba byt opatrny)
Najlepsie je zacat s jednym vpichom 2 centimetre vlavo a s jednym vpichom 2 cm vpravo od stredu chrbtovej kosti. Je dobre ostat pri vpichoch okolo chrbtovej kosti aspon prve dva mesiace pre tym nez zacneme pichat do inych problemovych miest ako su lakte kolena. Vpichy okolo chrbtovej kosti budu pokryvat vacsinu problemov.
Neskor sa moze pichat aj do kolien a lakti.
Treba vynechavat citlive oblasti pokial telo nie je zvyknute na vpichy.
Zo zaciatku moze byt clovek velmi precitliveny, treba sa vyplakat a nezadrziavat emocie. Vcely jed narovnava hladinu hladinu emocii ako aj hornonov v tele.
Ak nastanu silne herxy je v poriadku dat si par dni prestavku od vpichovania.
Avsak ak je prestavka dlhsia ako 2 tyzdne, je potrebne dat si iba jeden vpich a cakat ci nenastane alergicka reakcia a zas postupne navysovat.
Sauna sa velmi odporuca a najlepsia je infrasauna.
Poznamka: moze sa pridat pepto bismol do protokolu, pretoze je zname ze bismuth zabija borelie.
Kde zacat vpichovat:
Vzdy sa zacina 2 cm nalavo a 2 cm napravo of stredu chrbtovej kosti, pretoze tu zacinaju vsetky nervove zakoncenia. Vcely jed putuje dole nervovymi zakonceniami.
Poznamka: zeny by sa mali vyhnut miestam kde ich obopina podprsenka a tiez sa treba vyhnut miestam kde nas obopinaju nohvice.


Navysovanie vpichov:
Vzdy sa zacina s jednym vpichom, treba pockat 30 minut aby sme videli ako sa citime, treba si vsimat ci opuchuje hrdlo a ci sa nam dobre dycha. Ak nastava alergicka reakcia tak hrdlo a dychacie cesty zacnu opuchat, ak nastane tato situacia treba pouzit epi-pen a vyhladat lekarsku pomoc.
Poznamka a upozornenie: kazdy kto ma mutaciu genu MTHFR musi navysovat vpichy pomalsie ako ostatni jedinci a opatrne.
Ak bol prvy vpich ok (trva asi 60 az 90 sekund) potom je mozne dat druhy vpich. Cize dva vpichy jeden vlavo druhy vpravo 2 cm od stredu chrbtovej kosti.
Pockajte 2 dni a dajte dalsie dva vpichy, ak vsetko prebieha v poriadku tak o dalsie dva dni je mozne dat 4 vpichy a o dalsie 6 vpichov. Toto opakovat niekolko krat a potom navysit na 8 vpichov.
Postupne sa treba vypracovat na 10 vpichov na jedno sedenie.
BVt sa teda robi 3x do tyzdna, pondelok, streda, piatok, po 10 vpichov a dajte si vikend na relaxaciu a detox.
Treba sa sledovat, pozorovat ako velmi herxujeme.
Pocas bvt terapie budu nastavat vo vlnach herxi a relapsi, je to normalny proces.
Okolo 3tieho tyzdna zaciname pocitovat silny histaminovy efekt, strasne svrbenie, treba pouzivat krem proti svrbeniu, malo by to prejst po par tyzdnoch, potom uz len budeme pocitovat mierne svrbenie ako sa budu vpichy hojit.
Kedze je zatial len par ludi ktori sa vyliecili z boreliozy pomocou bvt, podla nasich skusenosti su to aspon 2 roky pichania 3x tyzdenne pokial nastanu benefity a clovek nebude relapsovat, potom uz sa davaju len udrzovacie davky pri vyskyte bolesti.
Ja osobne som mavala relasp kazde 3 mesiace prvy rok. Vtedy som si neuvedomovala ze vcely jed zabijal boreliu ako vychadzala z cyst a citila som sa velmi toxicky so strasnymi bolestami svalov atd. Treba detoxikovat pit jablcny ocot az kym sa tieto reakcie neukludnia a treba pokracovat v pichani. Ako vieme borelioza sposobuje artritidu, u mna sa bolest vracala prvy rok stale ked som vynechala vpichovanie co I len na tyzden. 2 rok som uz vydrzala aj 3 tyzdne kym sa bolesti zacali vracat. Druhy rok som si davala vpichy uz len par krat do mesiaca and po 56 mesiacoch som prestala mat artritidu.


Na co si treba davat pozor pri pravidelnom vpichovani:
Vyzera to tak ze v pripadoch neuroboreliozy a pri urcitych typoch borelie ludia mavaju psychologicke problemy.
Tieto problemy sa zacnu zvycajne objavovat 2 a 3 mesiac pri pravidelnom vpichovani a trvaju okolo 3 tyzdnov v zavislosti od toho kolko emocionalneho stresu v sebe mame.
Nase telo sa postupne zbavuje vsetkych negativnych emocii ktore sme v sebe drzali aj roky. Niektory vratane mna mozu mat haluzinacie, vidia zosnulych alebo sa v pamati vracaju do starych partnerstiev a vztahov v ktorych boli zneuzivani. Mozme ocakavat zive sny. Moze nastat panicky atak a starch. Toto je individualne.
Ja osobne som preplakala 2 mesiace a odhodila som 20 rokov bolesti a trapenia sa. Ak citite psychicke rozpolozenie a vela placate zacnete si robit dennik a zapiste si vsetky svoje emocie, napiste vsetko co ste v sebe dusili a nevyslovili.
Borelioza nici viac nez nase fyzicke telo, ovplyvnuje cely nas zivot. Tieto emocie su nahromadene a my sme sa stali silnymi pri vsetkej bolesti a izolacii bez moznosti vydania tychto pocitov. Taktiez borelioza nici stitnu zlazu, nadledviny a lymfaticky system a zapricinuje disbalanc telesnych funkcii.
Vcely jed nam navracia rovnovahu. Ja uz viac nepotrebujem lieky na stitnu zlazu odkedy som zacala bvt. Nepotrebovala som ich uz posledne 4 roky a takisto sa mi podarilo zbavit nadvahy a moja menstruacia je normalna.
Ako si zvykneme na vcely jed a na vpichy tak po 3 az 4 mesiacoch ked uz davame 3x 10 vpichov okolo chrbtovej kosti tak mozme zacat pichat aj do inych miest pretoze chceme infekciu odstranit zo vsadial.
Dokonca mozme pichat aj do cela pri vlasoch a na vrchu hlavy. Ja osobne si picham jed aj do celusti. Borelioza znicila moje celustne kosti a obcas mavam v tychto miestach bolesti. Moze sa pichat do kolien aj do laktov, su to skvele miesta kde sa skryvaju borelie.
Kazdy je iny a kazdy ma ine koinfekcie, preto sa reakcie lisia a mozno budete zazivat reakcie, ktore tu nie su uvedene. Prosim uvedte svoje skusenosti a nevedte ostatnych, ktorym by mohli pomoct.
Prajem vam aby vam energie vesmiru pomohli v uzdravovani a aby ste nasli cestu k zdraviu a stastiu a aby sa vam zlepsila kvalita zivota.
Veci ktorym sa treba vyhybat pocas bvt:
  • Ozone, pretoze potlaca bakterie a my prave chceme vyprovokovat bakterie do akutneho stavu.
  • Meprone, po ktorom by sme sa citili chorise
  • Colostrum ktore ma boreliove protilatky
Treba si pamatat ze pri bvt je menej niekedy viac, pretoze vcely jed napomaha telu sa uzdravovat popri tom ako zabija bakterie a virusy.
Vsetko co je obsiahnute v tomto dokumente by nemalo byt zamienane s profesionalnou lekarksou pomocou a liecbou .


Napisala autorka Ellie Lobel, pacientka a nasledovnicka bvt.
Prolozila Patricia, chyby si nevsimajte